BLOG THEME

Thursday, March 18, 2010

KEJAYAAN PASTINYA MILIK KITA


"BIARLAH IBUMU MENANGIS KERANA KEJAYAANMU .. BUKAN KERANA KEGAGALANMU"

Tidak berjaya bukan bermaksud kita gagal. Saya percaya tidak ada seorang yang ingin gagal dalam hidupnya. Inginkan kejayaan haruslah dengan usaha yang gigih dan berterusan. Disini saya mengungkapkan sedikit kata-kata motivasi atau ransangan yang boleh anda ambil sebagai pedoman dan senjata dalam mengharungi kejayaan. Marilah kita sama-sama fikirkan dan renungkan bersama kata-kata di bawah:

"Saat kejayaan ditagih, usaha menjadi taruhnya ...
Saat kejayaan diharapkan, konsentrasi itu menjadi ukurnya ...
Saat kejayaan diimpikan, angan-angan itu menjadi peransangnya ...
Saat kejayaan didambakan, padanya saja disandarkan segalanya ...
Semoga kejayaan itu bisa dimiliki satu hari nanti .....""Jangan direnung letihnya usaha, tetapi renunglah manisnya sebuah kejayaan.."

"People created their own success by learning what they need to learn and practising it untill they become proficient at it"

"kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. Teruskan hidup kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup ini."


"inginkan mutiara selamilah lautan, inginkan bahagia tempuhilah penderitaan, inginkan kejayaan relailah pengorbanan, ketahuilah setiap kepahitan itu sebenarnya terkandung 1000 kemanisan"

Sekian, dari saya.

1 comments:

Nan said...

Betul2 tapi itulah,nak bg kejayaan yang terbek bg diri kita pn belum tentu kita le buat kn...
Perkara yg paling senang di buat bagi memberikan sinar kebahagian kepada ibu adalah dengan mendengar segala nasihat yang ibu berikan...
Ingatlah, ANAK YG BEK ADLH YG MENDENGAR KATA..

Post a Comment

Red Signal © 2008 Template by:
SkinCorner